Всеки, който полага грижи за косата си, е наясно, че шампоанът

...
Всеки, който полага грижи за косата си, е наясно, че шампоанът
Коментари Харесай

Защо не бива да прекаляваме с балсама за коса?

Всеки, който полага грижи за косата си, е наясно, че шампоанът и балсамът постоянно вървят в комплект. Разбира се, не е наложителна успоредната им приложимост, само че в случай че желаеме косата ни да бъде освен чиста, само че и да наподобява добре, налага се да използваме постоянно комбинацията.

И с основателна причина - шампоанът е предопределен да отстранява насложената нечистотия и лой от косата, докато балсамът има за цел да омекотява, разплита и да прибавя спомагателен искра. Това се дължи на по-ниския водороден индикатор на балсама (pH), който е към 4,5-5. При шампоаните е сред 5 и 7.

Докато продуктите с по-високо pH отварят кутикулата, външния пласт на косъма, по-ниското pH я затваря, увеличавайки блясъка и гладкостта.

И разумно е да си помислим, че в случай че малко еликсир може да усъвършенства типа на косата, то тогава потреблението на огромно количество ще направи нещата още по-добре. Оказва се, обаче, че това не е по този начин. Не е наложително да използваме спестовно балсама, само че е значимо да намерим подходящото количество за нашата коса - съгласно нейния съответен вид и текстура. Защото в случай че използваме в действителност доста от продукта, доста евентуално е да получим противоположен на търсения резултат, предизвестяват от Real Simpe.

Твърде огромното количество еликсир се натрупва безусловно върху косата и води до прекомерна инертност, утежняване и загуба на размер. Особено податливи на това са хората с с по-фина коса са по-склонни да го изпитат. Естествено вършиме коси пък, при които кутикулата е компактно затворена, не могат да всмукват съставките на балсама, вследствие на което косата натежава.

Затова в случай че косата ни постоянно е отпусната, " сплескана " или пък я усещаме прекомерно тежка, то това мога да бъдат индикатори, че прекаляваме с използването на еликсир. Както и в случай че косата стартира по-бързо да се омазнява от нормалното. В такива случаи е добре да използваме надълбоко почистващ шампоан няколко пъти поред, с цел да помогнете за унищожаване, непотребните натрупвания.

Освен спестовно, балсамът би трябвало да се употребява и деликатно. Не бива да се оставя да работи по-дълго от указаното в инструкциите и постоянно би трябвало добре да се изплакне. Важно е и да сме наясно и, че балсамът не е предопределен за скалпа, а само за дължините на косата.

Фината коса се нуждае от количество еликсир с размера на стотинка. Ако имаме такава коса, добре е да заобикаляме съставки като парафинов восък и минерално масло и да наблегнем на аминокиселини, пептиди и останалите, които хидратират, само че не утежняват косата.

За по-плътните коси количеството еликсир би трябвало да е почти колкото топка за голф. Подходпщи са масла като арганово, кокосово и алое вера.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР